JOM TERJAH:

Sertai online survey dan anda dibayar setiap survey
klik link dibawah untuk menyertai
ipanelonline survey

Daftar SAYS Malaysia di sini

InstaForex

Cari Blog Ini

Rabu, 26 September 2012

Pengguna facebook hina Nabi dan mendakwa akaun facebooknya digodam

Belum habis dengan isu filem Innocence of Muslims, negara dikejutkan sekali lagi dengan tindakan seorang pengguna facebook yang turut menghina Rasulullah SAW dan Islam.

Pengguna Facebook itu telah membangkitkan kemarahan apabila statusnya menghina Nabi mula disebarkan.

Antara statusnya ditulis, "Nabi Muhammad SAW mengadakan hubungan seks dengan ALLAH...".

Ekoran dari itu, nama, nombor kad pengenalan, alamat rumah, alamat tempat kerja dan nombor plat kereta juga telah disebarkan.

Namun individu dengan akaun nama yang sama juga telah memohon maaf selepas menyedari akaunnya menjadi perhatian sejak beberapa jam lalu.

Dia memohon maaf dengan mendakwa akaunnya itu digunakan orang lain kerana telah digodam.

"Saya sudah lama tidak aktif Facebook kerana sibuk belajar, saya tidak pernah berminat memaki mana-mana agama.

"Logiknya tidak mungkin saya sendiri duduk di Malaysia dan berani buat perkara terkutuk sebegini dengan akaun dan gambar saya sendiri," katanya.-sinar
Adakah posting terdahulu pun kena hack??

13 ulasan:

Che Rosliza Che mat berkata...

tak nak mengaku pulak huhuhu

Tanpa Nama berkata...

Standard Operation Procedures (SOP) bila buat salah :
I'm sorry, My account has been hacked, bla..bla..blaa... :3)

yb raz berkata...

mungkin betul mungkin tidak..tapi dia cakap dah lama x guna facebook..

kalau nak tahu dia memang anti islam, itu kena semak semula dari tarikh pertama dia buat facebook...10 ogos dia keluarkan status hina islam..mungkin dia sudah tidak gunakan fb sejak sebelum 10 ogos..

dunia internet ni macam macam boleh jadi bro..nak pulak fb memang senang kena hack..

mungkin hari ni dia kena hack..silap silap esok kita pulak kena..tak pasal pasal kita pulak kena belasah..bahaya wooo...

ahmad zikron berkata...

biasa la tu..nk buat mcmna..

ahmad zikron berkata...

ayat zaman teknologi..hehehe

ahmad zikron berkata...

mungkin jgk..kena bersangka baik la mcm tu..hahaha

Nur Fauzi Bassar berkata...

Kalau kena hack : kesian..
Kalau pembohong : baik hang jaga-jaga. takut sat lagi kene culik masuk van, hilang tak dikesan.

ahmad zikron berkata...

kena bersangka baik jela..

Len Inouie berkata...

Aku yang non-muslim pun terasa.Huh..apatah lagi yg Muslim.
Tp kalau betul kena hack, senang gila nak naya org sekarang ni kot.
Hack, post benda menghina. Tak pust post ayat ugut bunuh PM.
terus kena tangkap polis. Troll habis. haha

ahmad zikron berkata...

teknologi makin canggih,makin teruk plk jadinya..

Zie Madini berkata...

bengong si bodoh ni. tahu pun takut. pastuh reka cipta kata FB di godam. ceh

MK berkata...

hang dah buat salah nak minta maaf bodoh

MK berkata...

DAH TAHU BUAT SALAH MINTA MAAF PULAK BODOH