JOM TERJAH:

Sertai online survey dan anda dibayar setiap survey
klik link dibawah untuk menyertai
ipanelonline survey

Daftar SAYS Malaysia di sini

InstaForex

Cari Blog Ini

Isnin, 16 Julai 2012

Pengasuh mengaku pukul bayi di sebuah pusat asuhan Presint 18 Putrajaya

Seorang bayi lelaki berusia dua bulan bengkak dan lebam pada muka selepas dipercayai ditampar pengasuh sebuah pusat asuhan di Presint 18, Putrajaya, kelmarin.

Muhammad Arfan Harraz Hazri, kini dirawat di Hospital Selayang apabila keputusan x-ray menunjukkan berlaku pendarahan di bawah mata, hidung dan telinganya.

Bapanya, Hazri Nizam Zakaria, 33, berkata beliau terkejut melihat bahagian kanan muka bayinya mempunyai kesan lebam ketika mengambil Arfan dari pusat asuhan berkenaan, tetapi pengasuh terbabit memberi alasan mangsa alah kepada susu.
“Isteri saya kemudian mendesak pengasuh itu menceritakan perkara sebenar dan dia memberitahu Arfan terjatuh dari katil bayi pula. Saya yang masih tidak berpuas hati, sekali lagi menghubungi pengasuh berkenaan pagi tadi (semalam) dan selepas didesak, dia mengaku memukul Arfan.

“Pengasuh itu juga memberi alasan berbuat demikian kerana kononnya bayi kami tidak henti-henti menangis. Dia juga mendakwa tertekan kerana terpaksa menjaga lapan bayi berseorangan,” katanya kepada BH, semalam.

Keluarga mangsa kemudian membuat laporan di balai polis Rawang dan jurucakap polis, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan itu.-berita harian

ps: nasib baik ibu bapa bayi tersebut bertindak cepat sebelum perkara yang lebih buruk terjadi. pusat asuhan sekarang pun dah tak boleh nak percaya sangat.

Tiada ulasan: